APOTEK OG SKØNHED

De franske apoteker er de rene guldgruber, når det kommer til hudpleje.
Udvalget er enormt og priserne ufatteligt lave.
Mange af produkterne findes ikke i Danmark, og de som gør, fås her langt billigere. Men i modsætning til de danske apoteker er priserne ikke fastsatte,
så det kan virkelig være pengebesparende at besøge flere apoteker for at sammenligne priser. Sideløbende med apotekerne findes der de såkaldte Parapharmacies, der ikke sælger medecin men alt det andet. Så hold også øje med disse forretninger.
Apoteker ligger der over alt i byen. I Paris ligger der et apotek for hver 2000 indbyggere, hvilket  betyder mere end 1000 apoteker. Det er helt sikkert grunden til,
at der på trods af franskmændenes store medicinforbrug, skal mere til end salg af medicin, for at forretningen kan overleve. Derfor al hudplejen og andre gange de mærkeligste ting, som f.eks. kæmpebøtter med proteintilskud med jordbærsmag til bodybuildere eller duftpulver  til støvsugeren.

Her 4 af de helt store kult-produkter – klassikere man ikke kan komme uden om:

EMBRYOLISSE

Über, über kultcreme. Cremen er elsket af make-up artister, modeller og almindelige mennesker som mig, og ikke uden grund: Den egner sig til alle hudtyper, selv sart.
Den er perfekt under make-up, fordi den fugter godt og trænger lynhurtigt ind uden at fedte.
Den kan bruges til at fortynde foundation for et mere naturligt og mindre « sminket » look. Den er god både som dag- og natcreme.
Den er så billig, at den sagtens kan agere som stand-in for bodylotion, hvilket gør den til et godt 2 i 1 produkt at have med på weekend. Den har en mild duft, og er samtidig uden parabener.

Prisen for en tube på 75 ml ligger mellem 10 og 14 €
(i Danmark koster den ca. 200 kr)

CREALINE H2O fra Bioderma

Endnu et produkt der har fast fanskare af make-up artister og modeller, og som har været en kæmpe bestseller, siden det kom på markedet for over 20 år siden. Créaline er et renseprodukt, der mest af alt ligner en flaske vand. En venlig apoteker forklarede mig engang, at groft sagt er det bitte små oliepartikler blandet med vand, nåååå sådan !!
Créaline er fabelagtig til at fjerne al make-up, selv på øjnene, med et snuptag, og det uden at behøve at skylle af med vand bagefter. Huden skal kun lige duppes tør med en kleenex.
Praktisk, enkelt og effektivt på den blide måde.
Særligt egnet til sart og tør hud.

Prisen for 500 ml versionen ligger mellem 9 og 11 €.

HOMEOPLASMINE

Denne lille tube indeholder lidt af et vidunderprodukt; en helende salve til alle former for små hudirritatationer, tørre læber, røde forkølelses næsebor, tørre neglebånd og som min fodterapeut og fodlæge forklarede mig: Til røde irriterede tæer, som man jo typisk får af sko der klemmer eller gnider for meget på tåbasserne.

Ca 4 € for en tube med 18 g.

EAU THERMALE fra Avène

Kildevandssprayen fra Avene er et super produkt, der altid er godt at have ved hånden. Et pust efter make-up fjernelse giver fugt og beroliger huden, og et pust efter at have lagt make-up fikserer make-upen og giver et naturligt look. Sprayen er også fantastisk til solskoldethed og i det hele taget, når det er varmt. Om sommeren er det ideelt at opbevare den i køleskab for ekstra svalende effekt.
Dette vel vidende, at det er de færreste der har kølerum i deres håndtaske. Samtidig er den virkelig god at spraye på benene efter en voksbehandling, og kæresten vil stensikkert også synes at et køligt, lindrende pust efter hans barbering ville være skønt.
Og ellers er den bare god som opfrisker og fugtbooster i tørt indeklima med aircon og centralvarme, som f.eks. på arbejdspladsen eller i flyet, når man er på rejse. Husk at kun taskestørrelsen er tilladt om bord i flyet!

Findes i 3 størrelser: 50 ml, 150 ml, og 300 ml.

Priser fra 2,5 € til lige under 7 € alt efter størrelsen, og hvor den købes.

Reklamer

5 thoughts on “APOTEK OG SKØNHED

  1. Tak, det var lige de informationer jeg ledte efter! Nu ved jeg hvad jeg skal lede efter i Paris om en uge 🙂

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s