DET ISKOLDE PARADOKS

For mig er det en gåde, hvordan dybfrostkæden Picard kan overleve i et højgastronomisk land som Frankrig, men det kan den altså og i bedste velgående.
De har alt i dybfrost, ikke bare almindelige frostvarer, som man kender fra supermarkedet, nej de har hvilken som helst slags grøntsag, frugt, fisk, kødsort, brød, dej o.s.v. o.s.v . Derudover har de det mest vanvittige udvalg af færdigretter, desserter og is. De har sågar amerikanske pancakes, man bare lige skal gi’ en tur i brødristeren. Der er en næsten zombie-agtig stemning i forretningen. Ikke fordi jeg forventer, at de ligefrem skulle stille op med sang og dans, men stemningen er virkelig død og underlig på trods af det generelt søde kassepersonale. Picard rammer besynderligt nok et ret bredt publikum. Jeg har flere gange været ude for, at folk spurgte mig, om jeg havde smagt den eller den ret eller deres fantastiske Moelleux au chocolat. Jeg arbejdede på et tidspunkt i en restaurant,
der var specialiseret i trøfler, ikke dem af chokolade, hvor chef-kokken saftsuseme varmede sig en Picard-ret til frokost eller aften i sin pause.
Han forstod absolut ikke mit forbløffede udtryk og da slet ikke min bemærkning om, at det lignede hundemad. Og et endnu mere mærkeligt eksempel læste jeg mig til i et fransk “dameblad”, hvor Françoise Hardy en af 60’ernes største franske sangerinder og et kæmpe stil-ikon, fortalte at hun var helt vild med Picards kylling i citron. Man skal vel aldrig sige aldrig, men indtil videre har jeg meget lidt lyst til at købe dybfrosne færdigretter, men til gengæld er jeg god til at købe masser af is hele sommeren igennem. Disse is, som jeg opdagede hos dem, smagte rigtig godt: Den ene var en youghurt-is facon indisk Lassi med mango og rosen-coulis. Den anden var af engelsk inspiration med caramel, bergamotte og shortbread-bidder.
Picard har 114 forretninger i Paris. Listen over dem kan du se her.

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s