MAN MÅ GODT SLUBRE

Faktisk er det uundgåeligt, når man spiser japanske udon-nudler, som er lige så tykke som strikkepinde nr. 10 og lange som snørebånd, og som svømmer rundt i sovs eller suppe. Sanukiya er min favorit slubre-kantine, hvor udon-nudlerne er al-dente og serveres enten i varm suppe eller kolde med varm eller kold sauce til at hælde ud over. Men de laver ikke kun nudler, der findes også et par lækre fristelser à la carte.
På billederne kan I se udon-nudler tildækket med reje og grøntsags tempura og den ultra sprøde kylling “Kara-age” med blød og saftig midte. Nudel-portionerne er rigelige, så gør ikke som min veninde og jeg på et af vore visitter. For lækkersultens skyld bestilte vi lige den omtalte kylling til deling, udover en portion udon hver – vi trillede hjem! Priserne er yderst rimelige: 9 til 18 € for en ret. Ekstra lille sofistikation hos Sanukiya er, at de koger nudlerne i Kangen vand. Kangen er et japansk ultra raffineret vand-ioniseringsapparat, som er lidt for viderekomne, men rart at vide at Sanukiya ønsker det godt for deres nudler. Som med alle japanske restauranter med åbent køkken, lugter man af friture, når man forlader stedet. Gå derfor en tur i Tuilerie haven eller kig på butiksvinduer på rue Saint-Honoré for at blive luftet lidt.

Sanukiya
9, rue d’Argenteuil
1. arrondissement
Métro: Pyramides
Åbningstider: Alle ugens dage 11.30-22.00

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s