MØD EN LÆKKER OST

På trods af at jeg bor i verdens bedste osteland, så har der egentlig været forbløffende lidt om ost på bloggen. Det råder jeg lige bod på hér. Så lad mig præsentere “MONT D’OR”, én af mine mange yndlingsoste. Mont d’Or er lidt speciel, da den kun er i handelen fra midten af september til marts. Det er en meget cremet fætter, lavet på råmælk, der hurtigt bliver ret så udflydende. Dette er grunden til, at trææsken man køber den i, er foret med bark fra hvidgran, for at osten ikke skal løbe ud. Og vi ved jo alle, hvor irriterende det er at skulle rende rundt for at fange en løssluppen ost! Men bortset fra at holde på en løber, giver barken også en fin smag til osten. Mont d’Or kan spises, som den er, men den er også ret så lækker efter 15 minutter i ovnen på 180° og derefter pøset ud over kartofler med lækkert charcuterie til. Det rene oste-mums i vintersæsonen.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s