HELLIGDAGSSYSLER

Det er La Toussaint – Allehelgensdag – i dag, som i Frankrig er en helligdag, og jeg sidder lige og bladrer i nogle ting på computeren og syntes, at I også skulle have noget at rive i.
• I oktober var det halvtreds år siden at Edith Piaf døde i en alder af kun 48 år. Og der er vel kun al mulig grund til at mindes Frankrigs grande dame, for at have været så udtryksfuld, karismatisk og hjerteborende en kunstner ved at lytte til denne liveoptagelse af “Non, je ne regrette rien” lige her.
• Vi er godt på vej ind i appelsinsæsonen, og jeg kan mærke, at det er på tide at jeg smutter forbi konditoriet “La Pâtisserie des Rêves” for at sætte tænderne i verdens bedste appelsintærte. På konditoriets hjemmeside kan man klikke på billederne og derefter se små kagevideoer, hvor den eminente konditor Philippe Conticini fortæller om de forskellige kager på fransk. Men selv dem, som ikke taler fransk, vil kunne nyde zoom på kagerne, og hvordan et par af dem bliver færdiggjort. Det er kage-inspirerende og mundvandsfremkaldende. Få en visuel smagsprøve lige her. Min favoritvideo er den, der handler om Les éclairs, hvor konditoren bruger en malerrulle til at lave chokoladeplader – helt genialt!!! Se den her.
• Til slut et fint lille nummer, som ikke er fransk, men som har akkompagneret hele mit parisiske efterår på repeat. Lyt til Mount Kimbies tune, “Home recording” med fin efterårsstemning lige her.

Helligdagssysler

ENGLISH RECAP: It’s All Saints Day, which in France is a bank holiday, and I’m spending leisure time on my computer and wanted to share a few links with you. Click on the links above and get your emotions ready when listening to and remembering Edith Piaf, who in october died 50 years ago. Get a visual taste of the incredible pastry chef Philippe Conticini’s fabulous creations at the pastry shop “La Pâtisserie des Rêves”. And finally listen to Mount Kimbie’s tune “Home Recording”, which has been on repeat through my autumn.

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s