JUL I GULT

Franskmændene har ikke det samme forhold til julens farver som danskere eller skandinaver generelt har. Hvor vi i Norden for det meste holder os til det enkle med julerødt, grønt og hvidt, har de ofte nogle yderst farverige bud, som vi normalt ikke umiddelbart ville forbinde med jul. Det fik I jo et eksempel på, da jeg for ikke længe siden viste jer en lille bid af pynten i min gade (gense det her). Det anderledes farvevalg ses også på de traditionelle juletræstammer “Bûches de Noël”, som I Danmark mere er en konfektsag med nougat, marcipan og chokolade, men her er kageagtige med smørcreme og genoise-bunde. Ofte ser man dem i farverne hvid, brun og lyserød, men de ekstra kreative konditorer giver den hele armen og bevæger sig væk fra de vanlige og smørtunge træstammer med kaffe, chokolade, Grand Marnier, kastanjecreme o. a. og kommer op med fantasifulde og eksotiske kreationer. Det vanvittigt lækre konditori “Pain de Sucre” er nærmest fremadsynet og har måske hørt om en vis julesang med “…for julen varer lige til påske”, for farverne svarer i hvertilfælde dertil i denne buche, som bærer navnet Zephyr. Og dejlig er den himmel blå, når man satter tænderne i det alt andet end tunge mesterværk med lime og citroncreme, florlet kokosmousse, hvid chokolade, kandiseret citronskal og fine små stedmoderblomster. På billedet er det den korte stamme til to personer, men den eksisterer i størrelser op til ti personer. Hvad siger I – kunne I også blive fristet til at lukke lidt gult og eksotisk raffinement indenfor i julen?

Bûche de Noël-Juletræstamme-Pain de Sucre
Bûche de Noël-Juletræstamme-Pain de Sucre #2ENGLISH RECAP: “YELLOW CHRISTMAS”. Forget about heavy Christmas desserts for a second and dive your spoon into this incredible exotic version of the traditional French Christmas dessert “Bûche de Noël” by pastry boutique Pain de Sucre. No buttercream and heaviness but airy lemon and lime cream, coconut mousse as light as a cloud, white chocolate and on top gorgeous candied lemon peel and pretty little pansies. No wonder the creation is called Zephyr.

PAIN DE SUCRE
14, rue Rambuteau
3. arrondissement
Métro: Rambuteau
Åbningstider/Opening hours: 10.00-20.00. Lukket tirsdag og onsdag! (Closed tues + wed!)

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s