METTEUS’ KAGE-EVANGELIE

Det skete i de dage,
at kejser Hollande befalede, at der blev bagt kage….

Som befalet så gjort,
kageforme blev smurt,
og folket var på vej
til at sætte præg på deres dej.

Kager blev bagt
og på fade lagt,
pyntet med alskens pragt
og derefter smagt.

En kage med sukkerstjerne
trak gæster til fra det fjerne,
som bragte guf, røllikesnaps og multebær
til den nybagte kage så kær.

Da gæsterne gik
ifølge god skik,
spredte de nyheden om kagen,
som nu var kommet for dagen.

Mange havde svært ved at tro,
at en kage kunne være så go’,
men en opskrift blev berettet
og skabte efterfølgende glæde på nettet.

Citrontærte-Tarte au citron-Genin #2Jeg lovede jo for kort tid siden, at hvis det lykkedes mig at bage den himmelske citrontærte efter citrontærteguden Jacques Genins opskrift, ville jeg dele den med jer. Som sagt så gjort, for tærten blev så sindssyg lækker og er derfor helt  ideel til at fejre min nye status som kageevangelist og vil samtidig trække gæster til fra nær og fjern.

TARTE CITRON & BASILIC – CITRONTÆRTE MED BASILIKUM

Tærtebunden
175 g usaltet smør

125 g flormelis
60 g mandelmel
2 store æg + 1 æggeblomme
1 stang vanille
1 knivspids salt
310 g hvedemel
(Tag smør og æg ud af køleskabet en halv time før brug!!!)

Skær smørret ud i tern• Put flormelis og mandelmel i en skål• Indarbejd smørret i blandingen med fingerspidserne til en næsten sandet konsistens• Tilsæt æg og vanillekornene• Bland massen med fingrene• Bland salt og mel sammen og bland det i dejen• Form dejen til en kugle (den klistrer!!!)• Drys en smule mel (endelig ikke for meget!) på et stykke bagepapir og arbejd dejen hurtigt igennem til et jævnt resultat• Læg dejen på et nyt stykke bagepapir og flad dejen ud til en rund form med en kagerulle• Dæk dejen til med madfilm for at undgå køleskabslugt og sæt den på køl i 1 1/2 time• Tag dejen ud af køleskabet• Brug igen bagepapir med en lille smule mel og rul dejen tyndt ud• Hvis dejen bliver for blød, så sæt den lidt på køl igen• Selv syntes jeg, at det var langt nemmere at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir• Læg tærteformen (jeg brugte tærtecirkel!) på dejen og skær dejen ud cirka 2 centimeter fra tærteformens kant• Al den overskydende dej fryses ned til endnu en tærte en anden gang• Pensl en tærteform eller tærtecirkel med smeltet smør• Læg dejen i formen og buk overskydende dej ud over kanten og “kør” den af med en kagerulle• Foropvarm ovnen til 170° og bag tærten til den får en lys karamelagtig farve• Drej formen under bagningen for at opnå en regelmæssig kolorering• Når tærten er afkølet smøres limecremen på ved hjælp af en paletkniv og en anelse limeskal rives over tærten.

Citrontærte-Tarte au citron-Genin #3Limecremen
180 g saft af 6-10 lime
Skal af 3 lime
10 kviste basilikum (cirka 20 g)
3 store æg
170 g sukker
200 g usaltet smør
(Forberedelsestid: 20 minutter)

Riv skallen af de tre lime ned i en tykbundet gryde• Klip basilikumsbladene med en saks og put dem i gryden• Bland sukker og æg i gryden med en dejskraber af silikone• Tilsæt limesaften• Varm gryden op på svag varme under konstant omrøring til den bliver tyk i konsistensen• Det må kun lige begynde at boble og absolut ikke koge• Tag straks blandingen af varmen og si den ved hjælp af en dejskraber•Lad den hvile i cirka 5 minutter til dens temperatur falder til 45-50°• Tilsæt al smørret og blend godt med en stavblender• Cremen skal derefter stå på køl i mindst 3 timer, inden den smøres på tærtebunden.

Citrontærte-Tarte au citron-Genin #4ENGLISH RECAP:”LIME TART WITH BASIL”. I managed to follow Jacques Genin’s recipe and make my all time favourite: The lime tart with its fabulous basil flavour. I’m sorry for only translating the recipe into Danish.

4 thoughts on “METTEUS’ KAGE-EVANGELIE

  1. Kære Mette

    Er der noget du IKKE kan?🙂 Tak for mange gode indlæg som minder mig om, hvor meget jeg har syltet min blog og at jeg skal arbejde mindre og leve mere.

    Rigtig god jul og godt 2014, hvor jeg glæder mig til at bevare vores kontakt.

    Gros bisou,
    Marianne

    • Søde, søde Marianne,
      det er så hyggeligt, når du lige stikker hovedet ind på bloggen med en rar kommentar. Jeg glæder mig til, at du genoptager bloggeriet, så jeg kan få lidt christianshavner-nyt fra dig. Rigtig glædelig jul og et helt fantastisk nytår til dig også.

      Gros, gros bisous

      Mette

  2. Je n’ai jamais goûté celle de Jacques Génin, mais ta tarte à l’air sublime! Merci pour ton petit mot sur mon blog, je découvre avec grand plaisir le tien, plein de belles photos et de recettes alléchantes… dommage que je ne lise pas le danois😉
    A bientôt!

    • Merci à toi aussi de me rendre une petite visite et me laisser un si gentil mot. Si jamais tu veux la recette de la tarte citron & basilic en français, n’hésite pas à me la demander. A très, très bientôt! 🙂

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s