PROP TING I EN GRYDE

Denne lækre og såre enkle gryderet med svinekød, abrikoser og koriander er en opskrift fra fransk Elle, jeg igennem årene har lavet utallige gange. Det hele går ud på at proppe et par ting i en gryde, lade det få en halv time på øjet under låg og vupti, så er der mad. Elle foreslår ris som tilbehør, men jeg synes, at retten hitter med kartoffelmos iblandet for eksempel knoldselleri, søde kartofler eller andet underjordisk guf.

Sauteret svinekød m. abrikoser

SAUTERET SVINEKØD MED ABRIKOSER
800 g svinekød i tern

2 løg
125 g tørrede abrikoser
Olivenolie
4 spsk sojasauce
2 spsk honning
4 kviste frisk koriander (jeg giver den gerne et par ekstra kviste!!!)
• • • • • • • • • • • • • •
Skær svinekødet i tern og brun det i en gryde – en støbejernsgryde er idéel! – i lidt olivenolie• Hak løgene fint og put dem i gryden og rør godt i det• Tilsæt abrikoserne (jeg skærer dem over i to, hvis de ikke er ultrabløde!), salt og peber, hakket koriander, sojasauce, honning og et stort glas vand• Lad retten simre under låg i 25 minutter.

VOILA!

ENGLISH RECAP: “Sauteed porc with coriander and abricots”. Just about the easiest dish to prepare from an old recipe from French Elle. If you’re interested in the recipe in French or English just leave a comment or send me a mail.

7 thoughts on “PROP TING I EN GRYDE

  1. Hello everyone !
    I just did the recipe, the only problem is that I am a vegetarian ! If like me you want to try this yummy recipe but meat free, you can switch the pork with some seitan the cooking is just a little shorter.
    Enjoy.

    • Hi Raphaële!
      Thank you so much for sharing your vegetarian alternative to the recipe. I love seitan too! I’m definitely gonna try your version as well. See you soon for a yummy vegetarian meal in our favourite veggie place! 🙂 Mette

  2. Hej Mette,

    Det ser lækkert og dejligt nemt ud. Jeg elsker koriander!
    Hvilken slags svinekød bruger du?

    Og godt nytår!

    Kh Nina

    • Hej Nina,
      tusind tak og også rigtigt godt nytår til dig.
      Til opskriften bruger jeg bare svinesmåkød. Jeg har også engang lavet retten med svinemørbrad, og det var selvfølgelig også lækkert. Bare giv den ekstra koriander og klip lidt frisk koriander over retten lige inden servering. Bon appétit i La Rochelle🙂

      K.h.
      Mette

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s