ABRIS EMINENTE SANDWICH

Abri er en lille og yderst populær restaurant, som jeg har lovet Monsieur Pedersen – en værdsat og engageret læser her på bloggen – at fortælle lidt om, da han på sit sidste pariserbesøg ikke havde held med at få bord på restauranten. Bag den lille og yderst populære restaurant med bare 22 siddepladser og åbent køkken lige midt i restauranten, finder man den japanske topkok Katsuaki Okiyama, som blandt andet har hærdet sine knive hos én af Frankrigs dygtigste kokke Joël Robuchon og andre toprestauranter og derved har et cv, der kan gøre en hvilken som helst kok dybt misundelig. Restaurant Abri har taget hele Paris med storm – eller så meget af byen man nu kan få plads til på 22 stole af gangen! – med sit gastronomiske køkken til usædvanligt rimelige priser : Fire retters frokostmenu 25€, seks retters aftenmenu 40€!!!
Abri-SandwichTo gange om ugen – mandag og lørdag – har Okiyama desuden den fantastiske idé at suspendere frokostmenuen og tilbyde én enkelt slags sandwich i stedet. Til dags dato har jeg “kun” sat tænderne i sandwichen og har stadig flerretters-menuerne til gode, men lover at fortælle om oplevelsen, så snart det sker. Men sandwichen har vist sig at være min absolutte yndlingssandwich, og jeg kunne uden problem spise sådan én hver eneste dag! Den er lavet af tykt perfekt ristet toastbrød, et lag marineret rødkål, omelet med grønt i, sprødt paneret “Tonkatsu” svinekød, smeltet ost og tre forskellige sovse, hvor sennepssovsens lækkerhed får englene til at synge.
Abri-Sandwich #2Sandwich-menuen koster bare 13€ og indeholder også valgfrit økologisk drikkelse som et glas vin, te, kaffe, Bionade eller andet. Og som prikken over i’et får man efter sandwichen serveret den lækreste og lette lille madeleine-kage , som nok er én af de bedste, jeg har smagt. Jeg anbefaler derfor på det glohedeste at smutte forbi Abri for en sandwich-menu. Når det er sandwichdag hos Abri, kan man ikke reservere, men tropper bare op og får bord eller venter på ét, der bliver ledigt. De andre dage er det absolut nødvendigt at reservere i god tid. Jeg beklager, at mine billeder ikke er bedre, da lys, plads og respekten for de omkringsiddende ikke var optimale til fotoudskejelser.

ENGLISH RECAP: “ABRI’S FABULOUS SANDWICH”. The very popular restaurant Abri with its very talented Japanese chef Katsuaki Okiyama very succesfully skips the lunch menu twice a week on mondays and saturdays and imposes the one and unique sandwich menu. 13€ is the extremely reasonable price for the sandwich + an organic drink like a glass of wine, tea, Bionade and more + the tastiest little Madeleine cake. The sandwich is made out of thick and perfectly toasted toastbread, a layer of marinated red cabbage, omelet with veggies, crispy “Tonkatsu” porc, melted cheese and three different kinds of sauces, where the mustardy one is just incredible and makes you wanna sigh. Don’t miss out on this little sandwich gem. No reservations on sandwich days, but required any other day or night in this very popular spot. Sorry about the crappy photos – the lack of light and space and respecting my table neighbours weren’t optimal conditions for taking pictures.

ABRI
92, rue du Faubourg Poissonière
10. arrondissement
Métro: Poissonière
Åbningstider/Opening hours: Man(Mon) + Lør 12.30 – 15.00, Tir (Tue) – Fre (Fri) 12.30 – 14.00 & 19.30 – 22.00.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s