MADNØRDER

Det er sikkert og vist at bo i Paris gør én til en madnørd. Man kan have lange passionerede samtaler om hvilken bager, der laver det bedste baguette, hvor man får en eminent chokolade-éclair, hvem der laver den perfekte croque-monsieur, hvilken olivenolie, der gør en kæmpe forskel o.s.v, o.s.v. Folk kan finde på at sige:”Du MÅ altså prøve min japanske restaurant”, som om det var deres egen restaurant og ikke bare et sted, de kommer ofte. Eller også kan de sige: “For mig findes der kun Chaudun, når det kommer til chokolade”, hvor jeg ganske enkelt kan komme i tanke om mindst 30 steder, hvor jeg kunne gøre et stort indhug i lageret. Nogle gange kan det virke snobbet, og andre gange er det ganske enkelt en vaskeægte interesse for de ekstra gode sager og lækre råvarer. Men alt i alt er det noget, der bringer folk sammen, for den slags madsnak kan man lige såvel have med venner som med vildt fremmede, man lige faldt i snak med hos slagteren eller hos bageren. Og at komme hinanden ved og samtidig få et godt madtip, det er altså guld værd. Forleden dag faldt jeg i snak med en ven af en ven, og det gik op for os, at vi delte den samme store kærlighed for bageriet “Du Pain et des Idées”, som laver det bedste, bedste, bedste brød ved navn “Pain des amis”. Vennen af vennen, som viste sig at være amerikaner, hedder David og værende vinimportør fortalte mig om et bageri, hvis ejer havde været læremester for Christophe Vasseur bag “Du Pain et des Idées”. Han tilbød, at vi udforskede stedet en formiddag. Så i går klokken 11.00 sad David og jeg på tærsklen til bageriet “La Gambette à Pain” og delte et par søde sager og fik taskerne fyldt op med lækkert brød. Vi guffede os igennem en abrikostærte, en rabarberkage og en pistaciesnegl og blev enige om, at rabarbersagen var den bedste ud af de tre, men at abrikostærten på billedet var den pæneste – faktisk virkelig pæn! Så hvis I er i nærheden af den besøgsværdige kirkegård Père-Lachaise, kan i da lige så godt smutte forbi “La Gambette à Pain” på avenue Gambetta i nr. 86.
Abrikostærte-La Gambette à PainENGLISH RECAP:”A CITY OF FOODNERDS”. Living in Paris turns you into a complete food nerd. You can have passionate discussions with friends, or people you just met at the bakery, about where to get the best baguette, who makes the best chocolate éclair, who to go to for a really good croque-monsieur, which olive oil makes a big difference and so on. Sometimes it seems a bit snobbish, and food-dropping replaces the just as unbearable name-dropping. But generally it shows a genuine interest in good products and extraordinary delights. A friend of a friend happened to like the bakery “Du Pain et des Idées” as much as I do and told me, that the baker who taught our favourite baker to bake, had his own bakery. We tried it out together, and that’s where this goodlooking apricot tart is from. So if you’re near the worth visiting cemetary Père-Lachaise, do stop by at the bakery “La Gambette à Pain” on avenue Gambetta 86 for good bread and sweet delights.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s