KUNST, ET NYT ORD OG MIN SØNDAG

For snart to uger siden lærte en meget stor del af den franske befolkning et nyt “nytteord” at kende. “Plug Anal” (Analplug, anus sex toy!), kom hurtigt på alles læber, stik imod vanlig brug, da den amerikanske kunstner Paul McCarthys oppustelige kunstværk med titlen “Tree” stod og pyntede på Place Vendôme. En lille gruppe kunstforskrækkede mennesker mente, at “Tree” kun kunne være en analplug, og at det var absolut skandaløst at have sådan noget stående ude i det fri, og de gjorde derfor meget ståhej i medierne. I løbet af natten klippede nogen et par af kablerne over, som holdt skulpturen fast, og en mand gik til verbal- (ikke anal!) angreb på kunstneren med en bunke fornærmende anklager og ord og stak ham derefter én på hovedet. Derefter valgte kunstneren at pille “Tree” ned. Jo, jo, der var rigtig gang i gadekæret, og selvom jeg altid synes, at det er super fedt, når kunst rusker op i folk og får dem til at reagere på den ene eller den anden måde, blev der nok overreageret rimeligt meget af en heldigvis lille gruppe mennesker. I går var det så søndag og anden dag, hvor der var fri entré på udstillingen “Chocolate Factory” med selvsamme McCarthy på Monnaie de Paris, hvor en midlertidig chokoladefabrik fremstiller hans julemænd, juletræer, anal plugs, eller hvad man nu får ud af det, på akkord. På billederne kan I se julemanden i stor version og et billede af de morsomme videoer, hvor Paul skriftligt og verbalt gengiver den gale lussingemands ord. Hvis I vil se, hvordan “Tree” så ud på Place Vendôme og få Hr. McCarthys forklaring på sit kunstværk, så klik lige her (Noget af det lille indslag er på fransk, men McCarthy forklarer på engelsk).
Paul McCarthy-Chocolate Factory-Monnaie de ParisPaul McCarthy-Chocolate Factory-Monnaie de Paris-2Paul McCarthy-Chocolate Factory-Monnaie de Paris-3Jeg snuppede også lige et meget sjældent billede af mig selv med skæg spejleffekt (Ja, det er altså mig helt nede i bunden!).

Höja-vindueEgentlig skulle min kæreste og jeg have været videre på det nyrenoverede og nyåbnede Picasso-museum, men vi blev sultne og endte med at snuppe en frokost på en café, dog med udsigt til museet og en fin lille mynteplante.
Höja-Tapet m. leoparderDer var ikke Picasso på væggene i caféen, men tapet med leoparder.

Höja-KageTil dessert fik jeg en græskarkage, som vist trængte til at blive vandet, for den var ret tør, men hey, man kan ikke vinde hver gang i det store kagelotteri. Derefter blev vi enige om, at Picasso-museet måtte blive en anden gang, for det milde vejr lagde ligesom an til udendørsopholdelse og Pablo løber ingen vegne, så ham skal I nok få billeder af en anden gang.

ENGLISH RECAP COMING UP, I’M IN THE MIDDLE OF BAKING A CAKE!

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s