SNUP LUDVIG

Jeg er mange gange blevet spurgt om hvilke museer, der bør prioriteres, når man kun gæster Paris over en weekend. Og jeg forstår så udmærket dette spørgsmål, for man kommer jo ikke til Paris udelukkende for at gå på museum, på trods af det store, fristende og meget varierede museums-udbud. Der må prioriteres for også at få plads til cafébesøg, shopping, gåture i parkerne, promenader langs Seinen, at glo på bygninger, et smut i operaen eller til andet forestillingshalløj og masser af tid til bare at tulle rundt og gå på opdagelse i Paris’ gader og stræder. Hvis jeg må anbefale et museum, der slår benene væk under mig, hver gang jeg besøger det, må det være Fondation Louis Vuitton, som er en oplevelse ligeså meget for dets arkitektur – så brilliant mestret af super-arkitekt Frank Gehry – som det er for de skiftende udstillinger med moderne kunst. Det er en fantastisk bygning at rende rundt i, ud og ind ad og op og ned i. Derudover er der den fineste udsigt fra muséet til La Defense og ud over Boulogne-skoven, og Olafur Eliassons mægtige kreation “Inside the horizon” i underetagen er ganske enkelt fænomenal. Lige nu og frem til den 4. januar er der en virkelig god udstilling, der byder på pop-art, musikalske kunstværker, fantastisk videokunst og andre kunstlækkerier. Hvis I når at se udstillingen, inden den er ovre, så gå endelig ikke glip af at blive virtuelt plaffet ned fra alle sider midt i videoinstallationen “Crossfire” af den amerikanske kunstner Christian Marclay. Det er et fuldstændig vanvittigt, overvældende og imponerende værk. Med hensyn til transport til museet, beliggende i Boulogneskoven, er det den rene leg, for på hjørnet af pladsen Place Charles de Gaulle og Avenue Friedland kan man hvert kvarter hoppe på museets egne små el-busser, der sætter én af lige ud for muséet for 1€. De selvsamme el-busser snupper man selvfølgelig også på vej tilbage.
Fondation Louis VuittonFondation Louis Vuitton-3Fondation Louis Vuitton-5Fondation Louis Vuitton-2Fondation Louis Vuitton-4FONDATION LOUIS VUITTON
8, Avenue du Mahatma Gandhi
16. arrondissement
Se åbningstiderne på museets hjemmeside: fondationlouisvuitton.fr

ENGLISH RECAP: “A GOOD PICK”. If you’re in doubt, when trying to choose a museum out of many fabulous ones, when you’re in Paris for just a couple of days, you should definitely go for Fondation Louis Vuitton as your prime choice. That place knocks me off my feet, every time I go there. It’s one of those multiple great experiences places, because the building itself – superbly mastered by super architect Frank Gehry – is such a fantastic place to discover with its’ many levels, rooms, terrasses and not to forget a fantastic view of la Défense and the Bois de Boulogne. The incredible construction “Lost in the horizon” by Olafur Eliasson in the grotto absolutely has to be experienced as well. Exhibit wise you wont be disappointed either with all of the cool modern art, the museum puts at display. If you make it to see the current exhibit, which is on till January 4th, then don’t miss Christian Marclays’ video installation “Crossfire”, that will most definitely take you with surprise – believe me! It’s easy peasy to get to the museum. Every 15 minutes you can hop on the museums’ shuttle busses on the corner of Place Charles de Gaulle and Avenue Friedland for 1€. Click on the link above for opening hours and more information.

Reklamer

8 thoughts on “SNUP LUDVIG

 1. Hej Mette
  Kender du http://www.deborahchock.com/? Hun har galleri på Place de Vosges. For snart 25 år siden, købte jeg nogel små postkort med ordlyden: “La terre est bleue comme une orange” ( Paul Eluard) tegnet af hende. Har tit tænk, at jeg gerne ville have billedet som plakat.

  MVH Pia

  • Hej Pia,
   jeg ved, at det lyder utroligt, men jeg har aldrig været inde i gallerierne på Place des Vosges. Jeg har siddet græsset fladt på pladsen, spist makroner og drukket varm chokolade, været på besøg hos Victor Hugo og tullet rundt under arkaderne, så det kunne da være, at det var på tide, at jeg besøgte gallerierne. Hvis jeg ser dit postkort i plakatform, får du et lille vink fra mig.
   Ha’ en super søndag;

   Mange pariser-hilsner

   Mette

  • Tusind tak Tina!
   Ludvig er den danske version af Louis.
   Man siger selvfølgelig ikke Ludvig Vuitton, selvom det kunne være ret morsomt, men Louis XlV bliver jo på dansk til Ludvig 14.
   Mange hilsner
   Mette

 2. Hej Mette,
  Tak for din hjælp med Marais, som var en stor succes i søndags 🙂
  Vi er stadig i Paris og leder efter et godt sted at spise i aften, har du noget du kan anbefale? 🙂 på forhånd tusind tak for hjælpen!
  Mvh Pernille

  • Hej Pernille,
   super at Marais blev en succes. Jeg er overbevist om, at du fik shoppet og spist gode sager til den helt store guldmedalje 🙂
   Kig på dette link til en restaurant i aften. De laver god mad http://www.faubourgstdenis.com/
   Hvis du stadig er her i morgen (restauranten er nemlig lukket om mandagen), kan jeg anbefale “Cevicheria”, som laver virkelig god ceviche i en hyggelig og afslappet stemning. De ligger i rue Bachaumont nr. 14 i det 2. arrondissement.

   Pariser-hilsner

   Mette

   • Hej Mette,
    Tusind tak for hjælpen! 🙂 Vi endte dog med at spise et andet sted, da vi befandt os syd for Seinen ved spisetid og var heldige at finde noget der, men Faubourg St Denis er nu på listen til mit næste Paris besøg 🙂

    Mvh Pernille

   • Hej Pernille,
    det var så lidt 🙂 Det er altid godt at have en god undskyldning for at komme tilbage til Paris, og i min verden er en god restaurant absolut én af den slags. Rigtig god aften til dig.
    Mange hilsner.
    Mette

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s