DET FLYDENDE GULD (og andre skatte)

Hvis man antager, at et køkken er et skatkammer, hvilket efter min mening ikke er helt ved siden af, er rigtig god olivenolie det rene flydende guld. Jeg går aldrig på kompromis med kvaliteten på olivenolie. Den skal altid være i top, for det gør en kæmpe forskel. Hele sommeren igennem, når jeg dryppede lækker olivenolie over burrata-mozzarella, solmodne tomater og frisk basilikum blev det bekræftet gang på gang: God olivenolie smager fantastisk, og skal ikke bare være der for at fedte maden ind. Derfor synes jeg også, at I skal have adressen på den lille butik “La Tête Dans Les Olives”, som er specialiseret i olivenolie, som de selv presser på Sicilien. Man forlader aldrig butikken uden at have smagt på diverse olier for at finde frem til yndlingen. På mit sidste visit smagte jeg på seks vidt forskellige olier, som alle var fantastiske, men besluttede mig til sidst for den med en vidunderlig smag af grønt og nyslået græs. Ja, jeg ved, at det lyder lidt underligt som smagsreference, men ikke desto mindre rammer den nu plet. At de så også sælger de lækreste tørrede, vilde urter, oliven, der får englene til at synge, og andre mumserier, gør det ikke mindre fristende at besøge den lille butik. På et af billederne kan I se, hvad der kom med hjem: Olivenolie, oliven, et lille glas ansjoser, tomater, tørrede og absolut magiske basilikumsblomster og fennikelfrø fra vild fennikel, som dufter og smager helt utroligt. Jeg er i øvrigt i gang med at pløje nettet igennem for at finde en opskrift på småkager med fennikel. Jeg smagte nemlig for år tilbage nogle super gode fennikel-småkager, og nu har jeg lyst til at lave dem selv. Jeg er sikker på, at I også vil finde lykken hos “La Tête Dans Les Olives”, og at I vil forlade stedet med en flaske flydende guld og andre skatte.
La tête dans les olives-4La tête dans les olives-2La tête dans les olives-3La tête dans les olives-5La tête dans les olivesLA TETE DANS LES OLIVES
2, rue Sainte Marthe
10. arrondissement
Métro: Belleville, Goncourt, Colonel Fabien
Åbningstider/Opening hours: Tirsdag (Tues) – Fredag (Fri) 14.00-19.00. Lørdag (Sat) 10.00-13.00 & 14.00-19.00.

ENGLISH RECAP: “LIQUID GOLD”. If you think of a kitchen as a treasury, which I find is a very suitable definition, then good olive oil is the equivalent of liquid gold. I never compromise on the quality of olive oil, because high quality olive oil makes a huge difference in taste, and is not just there to soak your food in grease. At “La Tête Dans Les Olives” is where I get my fix when it comes to good olive oil. The fact that the tiny boutique also sells the best dried wild herbs, exquisite olives and other delicious things, and on top offers really good service, doesn’t make it less tempting to pay them a visit. I’m sure that you will also leave the shop with your own bottle of liquid gold and other treasures – if you’re not already a steady customer.

Reklamer

2 thoughts on “DET FLYDENDE GULD (og andre skatte)

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s