SMÅ LÆKRE MUNDFULDE

Endelig fandt jeg en super god opskrift på småkager, hvor jeg kunne bruge mine ultra velduftende, vilde fennikelfrø fra La Tête dans Les Olives (Læs mere om butikken her). Den engelske kok Blanche Vaughan står bag opskriften på denne shortbread-opskrift, hvor fennikelfrø og tørrede lavendelblomster giver den lækreste smag til disse små og sprøde mumserier. Jeg har allerede bagt dem to gange (dem på billedet fordampede alt for hurtigt) og tænker, at de også ville være gode at proppe i en fin lille dåse og forære til en, man holder af. Ville det ikke bare være hyggeligt, hvis man gjorde mere ud af at bage småkager til hinanden? De små kager smager i øvrigt super godt til en kop te.
Lavendel-fennikel shortbreadLavendel-fennikel shortbread-2
LAVENDEL & FENNIKEL SHORTBREAD
(18 stk)
75 g usaltet stuevarmt smør
25 g sukker
1 knivspids salt
60 g mel
25 g rismel
1 tsk tørrede lavendelblomster
1/2 tsk fennikelfrø
Flormelis til pynt

Pisk sukker og smør i en skål til det bliver blødt.
Knus lavendelblomster og fennikelfrø i en morter.
Sigt de to slags mel og salt ned i skålen og tilsæt lavendel og fennikel.
Saml ingredienserne hurtigt til en dej uden at ælte for meget i det.
Pak dejen ind i madfilm og sæt den på køl i cirka 20 minutter.
Rul dejen ud i 1 cm tykkelse og stik kagerne ud med en lille udstikker.
(Jeg brugte et tequilaglas som udstikker, hvilket gav lige akkurat 18 småkager, og jeg rullede dejen ud mellem to stykker bagepapir, da den hurtigt kan hænge fast i kagerullen)
Bag dem i ovnen på 150° i 20 minutter, eller til de er gyldne og lysebrune på overfladen.
Når kagerne er kølet af, drysses de med flormelis.

ENGLISH RECAP: “TASTY LITTLE TEMPTATIONS”. I finally found a really good recipe, where I could use my wonderfully flavoured wild fennel seeds from “La Tête dans Les Olives” (Read more about the charming little boutique right here) The result is the lavender and fennel shortbread above, that I can asure you, are the loveliest little flavoury temptations. They’re incredible with a cup of tea. English super talented cook Blanche Vaughan is behind the recipe, which you can find in English right here.

2 thoughts on “SMÅ LÆKRE MUNDFULDE

  1. Hej Mette
    Nu ved jeg ikke hvordan dejen er, men kunne man lave den til en rulle inden den kommer på køl og så bare skære den i skiver inden bagningen?

    • Hej Hanne,
      det er en typisk shortbread-dej, som er lidt skør i det, så du vil ikke kunne lave en rulle. Et godt råd er dog at lave en rimelig flad klump, inden du sætter dejen på køl. Den bliver dermed hurtigere kold, og det er meget nemmere og hurtigere at rulle den ud. Det er et smart tip, jeg har fra konditoren Jacques Genin, der oprindeligt gav det vedrørende tærtedej, men som jo virker lige logisk i denne sammenhæng. God fornøjelse med småkagerne.

      Mange småkage-hilsner

      Mette

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s