SKINDET BEDRAGER

Jeg tager lige fusen på jer i dag, for hvis I har smugkigget på billederne, inden I læser denne tekst, så er I nok overbeviste om, at det handler om søde sager. Men niksen, biksen, nej, slet ikke! Hvad I ser på billederne er MAD – rigtig lækker mad – og tilmed virkelig pæn mad. De små funklende macarons i guld og sølv er med henholdsvis foie gras og trøffel. De lidt større kreationer er en typisk fransk spise, der går under navnet “Bouchée à la reine”, og som ganske enkelt er en slags croustade lavet af butterdej og fyldt op med, hvad kokkens hjerte begærer, og som spises varm. I dette tilfælde er den lyserøde sag mumset op med laks, julesalat, dild og appelsinskal, og den grønne gemte på snegle, brøndkarse, løgkompot og artiskok. Det er vel næsten overflødigt at sige, at det smagte virkelig godt. Bag de kulinariske kreationer står de dygtige folk bag det yndede sted “Pain de Sucre”, som med deres to butikker side om side spinder et kulinarisk edderkopspind ud, som jeg bliver fanget i gang på gang. I butikken, som ligger til venstre, falder man for lækkert brød og traiteur-udvalget, hvor ovennævnte sager kommer fra, og i butikken, som ligger til højre, er der konditor-lækkerier, de smukkeste tærter og florlette skumfiduser med uhørt lækre og kreative smage, som får en til at bandlyse Haribos take på skumslik. Det er i øvrigt lige så meget en fornøjelse for gluggerne at kigge på assortimentet i vinduerne, en populær og gratis disciplin, som franskmændene så rammende kalder for “Lèche-vitrines” altså vinduesslikning! Og der er helt klart ideer og inspiration at få til ens eget hjemmekokkeri, så jeg vil sige, at det til hver en tid er oplagt lige at slå vejen forbi Pain de Sucre, som ligger i Rue Rambuteau, to minutters gang fra museet “Centre Pompidou” (I parisermunde bare kaldet Beaubourg!) og en god vej at snuppe, når man bevæger sig mod Marais-kvarteret. I kan jo altid starte med et mundvandsfremkaldende kig på Pain de Sucres Instagram lige her.

Pain de sucre patisserie-SaléPain de sucre patisserie-Salé-2PAIN DE SUCRE
14, rue Rambuteau
3. arrondissement
Métro: Rambuteau
Åbningstider/Opening hours: 10.00 – 20.00 (lukket tirsdag og onsdag) (closed tues-wed)
www.patisseriepaindesucre.com

ENGLISH RECAP: A recap will follow in a day or two, but meanwhile I can tell you, that what you see on the pics, is not what you think. This is food and not pastry!

Reklamer

3 thoughts on “SKINDET BEDRAGER

 1. Tiden flyver, og jeg får ikke kommenteret på dine skønne ord og billeder, om julepynt, den skønne boghandel, som man da bare får lyst til at bruge lang tid på at snuse rundt i, og skøn mad.
  På fredag kalder New York og juleferie. Måske jeg skal have et par fiiine mælkeflasker med hjem. Inden turen derover vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul. Jeg håber I får nogle dejlige juledage med hygge og god mad.
  Kærlig hilsen
  Jane

  • Ej, Jane, du må have sommerfugle i maven inden den store tur og den nye slags jul. Det bliver da bare så skønt i New York. Jeg håber, at du får en helt vidunderlig og spændende ferie. Jamen, helt klart skal du da have en mælkeflaske med hjem. Den findes også i en nuttet en-liters version. Hvert land har sine egne gode glassouvenirs. Frankrig: Youghurtglas. USA: Mælkeflasker. Vi må på udkig i nogle flere lande efter endnu flere glasgodter 🙂
   Glædelig, glædelig jul til dig også Jane!

   De kærligste hilsner

   Mette

 2. Tusind, tusind tak. Jeg har mega sommerfugle i maven af spænding. Hvert land sine glassouvenirs.
  Kærlig hilsen
  Jane

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s