BANANALADE

Jeg har fuldstændig glemt at fortælle jer, at jeg igen har haft fat i opskriftsbogen af den franske syltetøjsdronning Christine Ferber. Heldigvis er der et helt glas tilbage af produktionen (den slags fordamper meget hurtigt), så jeg lige kunne få snuppet et par billeder af det. Det drejer sig om bananmarmelade, men ikke lavet efter den samme opskrift, som jeg tidligere har vist jer, og som I kan genfinde i opskriftsarkivet. Banan og citron blev kombinationen denne gang, og det er altså lækkert. Jeg tør faktisk vædde på, at alle, der synes, at banan i kager og søde sager er for kvalmt og sødt, vil blive mere end glædeligt overrasket over denne marmelade, for citron gør den frisk i smagen og dulmer bananens sødlighed. Hvis I spørger mig, er det et hit. Nå, men ikke mere banansnak fra mig. Istedet får I opskriften, så I hurtigst muligt kan gå bananas i køkkenet.

BANAN OG CITRON MARMELADE

1 kg bananer (700g uden skræl)
6 citroner d.v.s. 200 g saft (20cl)
800 g krystalsukker
3 knsp fint revet citronskal

Pres citronerne, skræl bananerne og skær dem i skiver på 1 cm. Bland med det samme bananerne, citronsaft, citronskal og sukkeret i en stor gryde. Varm blandingen op til lige under kogepunktet. Hæld blandingen i en skål og dæk den med madpapir (aldrig staniol!!!), og stil den på køl natten over. Dagen efter hældes blandingen i en gryde. Bring det i kog under konstant omrøring. Skum overfladen. Fortsæt kogningen ved høj varme i cirka ti minutter under konstant omrøring. (10 minutter kan være for længe, det skal helst ikke gå hen og blive til bananmørtel! Hold derfor øje med konsistensen undervejs). Skum overfladen igen, hvis der er behov for det. Blend syltetøjet grundigt igennem, så det bliver helt fint i konsistensen. Giv det igen et opkog og put det derefter på glas og sæt låg på med det samme.
Bananmarmelade-Christine FerberBananmarmelade-Christine Ferber-2ENGLISH RECAP: “BANANA LEMON JAM”. Once more I’ve tried yet another incredible recipe by the French queen of jam Christine Ferber. This time I went for the fantastic combo banana & lemon. What a beauty. The lemon gives it the perfect kick. I’m sure that even people not liking cakes and sweet things with banana, would absolutely enjoy this.

Reklamer

2 thoughts on “BANANALADE

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s