BEST OF KAGER

De passionerede kagemennesker bag kagemagasinet Fou de Patisserie har fået den geniale ide at åbne en fin lille butik i gaden, hvor jeg bor, rue Montorgueil. Hver dag får de friske kager leveret af Paris’ bedste konditorer, hvilket giver et eminent best of assortiment fra konditorere, hvis butikker ellers ligger spredt ud over Paris. Personligt synes jeg, at det er en genial ide, ikke mindst til glæde for pariserbesøgende, der her får et lille og godt kageresumé af, hvad de franske kagekunstnere render rundt og rumsterer med i deres butikker. Der er lækre fristelser fra Cyril Lignac, Hugo & Victor, Philippe Conticini, Jonathan Blot, Gilles Marchal, Christophe Adam, Pierre Hermé og flere til, og man finder desuden et labert lille udvalg af chokolade, frugtflæsk, friske skumfiduser og luksus syltetøj. På det ene billede kan I se, hvad jeg efter lange overvejelser, bragte med hjem: En cheesecake af Jonathan Blot, så let og luftig som en sky, lavet på ricotta, solbær og mandarin og pyntet med lidt guld og kornblomster. To madeleine-kager fra Gilles Marchal med henholdsvis citron og pictacie. Madeleine-kagerne koster 2,5€ stykket, hvilket er en temmelig stejl pris for den slags kager, men så snart man bider tænderne i dem, ved man, at man her har fat i de ypperste af slagsen. Kig forbi den lille butik og tag lækkerierne med i en nærliggende park, eller gå ned til Seinen og nyd dem i det gode vejr. Så bliver det til nydelse på topplan.

Fou De Patisserie Boutique-2Fou De Patisserie Boutique-3FOU DE PATISSERIE BOUTIQUE
45, rue Montorgueil
2. arrondissement
Métro: Les Halles, Etienne Marcel
Åbningstider/Opening hours: Tirsdag (Tues) – Fredag (Fri) 11.00 – 20.00, Lørdag (Sat) 9.30 – 20.00, Søndag (Sun) 9.30 – 13.30.

ENGLISH RECAP: “BEST OF PASTRY”. The passionate pastry people behind the pastry magazine Fou de Patisserie has had the brilliant idea to open a little boutique in the street where I live. Thank you guys! Here they sell a “best of” selection of pastries from some of Paris’ finest pastry chefs. Every morning arrive fresh deliveries from Cyril Lignac, Jonathan Blot, Gilles Marchal, Christophe Adam, Hugo & Victor, Philippe Conticini and more, and you’ll also find a nice little selection of chocolate, fresh marshmallows, jam and other delights. For visitors in the city, this is a place I highly recommend, since you’ll find a gorgeous selection of delicious pastries from pastry shops that otherwise are located far from each other. On the bottom photo you can see, what I fell for, after long and thorough consideration: A light and fluffy cheesecake by Jonathan Blot made with ricotta, mandarin and blackcurrant decorated with a little gold and cornflowers. Two madeleines from Gilles Marchal, one with lemon and one with pistachio. The madeleines are 2,5€ a piece, which is a very steep price for that kind of cake, but once you bite your teeth into them, you notice that these little fellows are out of this world.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s