LYKKEKLØVER – HVIDE TENNISSKO & ROLAND ER DØD

Der er lidt svært, at få noget sammenhængende ud af indlægget i dag, for sagen er, at et par nye hvide tennisko fra Le Coq Sportif er flyttet ind i garderoben. French Open, eller Roland Garros, som turneringen hedder her i byen, starter om tolv dage, så jeg er klar med skoene allerede. Jeg mangler bare lige at få fyldt køleskabet op med Perrier, og så skulle jeg ellers være klar til at sidde foran la télé (fjernsynet!) og se tennis.
Min lykkekløver er fuldstændig utidig og vokser og vokser og vokser. Siden jeg tog billedet af den for en uge siden, har den fået mange blade, et par lyserøde blomster og vokser nu i retning mod køkkenet. Ja, den må jo være sulten med den omgang vokseværk. Hvis I har erfaring med lykkekløver, så byd endelig ind med gode opdragelsesråd, for min er nu blevet 45 centimeter høj, og jeg har ellers læst mig til, at lykkekløver kun bliver 30 centimeter høj. Gad vide om den kommer fra Tjernobyl? Den ser i hvert fald højst mærkværdig ud i en så lang og ranglet tilstand.
Sidst men ikke mindst er jeg i gang med at læse en fransk roman af forfatteren Nicolas Robin. Den hedder “Roland est mort” (Roland er død). Jeg har kun læst en tredjedel, men I får lige et pitch, hvis de fransktalende af jer skulle få lyst til lidt fransk litteratur – og hvem ved? – måske bliver den oversat til dansk: En dag dør Roland. Han bliver fundet liggende på gulvet i sin lejlighed med hovedet nede i hundens madskål. Hans nabo, en næsten 40-årig arbejdsløs mand, der har hang til at bruge sin tid på at se pornofilm, og som dårligt kendte Roland, får imod sin vilje overrakt Rolands puddelhund. Hunden hedder Mireille, er opkaldt efter sangerinden Mireille Mathieu – som Roland lyttede til dagen lang – og har klatter i øjnene og lugter værre end en gammel bademåtte. Naboen prøver af al magt at slippe af med Mireille, men bliver alligevel knyttet til det stakkles kræ, da det går op for ham, at de jo nok har et eller andet tilfælles i deres sølle og ensomme situation. Og længere er jeg så ikke nået, men jeg har på fornemmelsen, at denne bog kommer til at udvikle sig på sjoveste men sikkert også på rørende vis.
LykkekløverTennissko-Le Coq SportifRoland est mort-Nicolas RobinENGLISH RECAP: “THE BUSY PLANT – NEW TENNIS SHOES & CURRENT READING”.
A new pair of tennis shoes has joined my wardrobe just in time for the French Open kicking off in twelve days. I just need to stock up on Perrier, and I should then be ready to sit in front of my telly and see a bunch of matches. My Oxalys plant is very busy growing completely out of proportion. I read that they grow to become about 30 centimeters, but mine has reached 45 cm and is still growing, and is now leaning towards my kitchen. No wonder, it must be hungry with all that growing. Finally I’m reading a new French novel “Roland est mort” (“Roland is dead”!). It’s pretty funny, but also touching and I recommend it!

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s