DEM TIL KNAPHULLET

Forleden dag gjorde jeg noget, jeg aldrig har gjort før. Ikke noget heroisk, der kræver mod, og får adrenalinen til at pumpe. Nej, jeg gik såmænd bare ind i blomsterhandleren i min gade og købte et bundt nelliker. Sådan! Et helt bundt af den blomst, som jeg ellers aldrig har brudt mig om. Jeg synes, at nelliker ser kunstige ud og ødelægger enhver buket, og jeg kender mange, der har det på samme måde. Det er nu egentlig lidt underligt, at en blomst skal møde så meget modstand. Hvor kommer det mon fra? En social arv? En genetisk nellikevæmmelse? Det skal dog lige nævnes, at jeg ikke har noget problem med studenternelliker, underligt nok. Det var nok også mere farven end blomsten, der gjorde, at de kom med hjem, for de er i en lys beige/khaki nuance. De ser nok lidt underlige ud, men hey, jeg synes egentlig, at de er ret cool. Min kæreste synes ikke, at de er cool, for han bryder sig ikke om nelliker, men han kunne ikke forklare mig hvorfor. Så jeg tror, at han kan klasseres i den genetiske nellikevæmmelses-kategori. På fransk hedder nelliker œillets, hvilket betyder snørehuller, hvad jeg ikke har fundet nogen forklaring på. Det ville være mere logisk, at de hed knaphuller, da de jo engang var typiske knaphulsblomster. Hvad siger I? Er nelliker fine eller kiksede?
nelliker-œillets-carnationsENGLISH RECAP: “TO LIKE OR NOT TO LIKE”. The other day I did something, that I had never done before. I bought a bunch of carnations, a flower that I normally don’t like at all. I’ve always found that they looked like plastic flowers, and that they could ruin any flower bouquet. But then I stumbled upon these ones in a strange beige/khaki sort of colour, and I think that they look pretty cool, maybe not gorgeous, but cool in a strange way. Carnations are called œillets in French, which means eyelets. Can’t figure out why though. What do you say? Are carnations generally ok or not at all?

Reklamer

4 thoughts on “DEM TIL KNAPHULLET

 1. Hej Mette. Nu må jeg lige smide en kommentar. Tiden flyver alt, alt for hurtigt lige for mig for tiden. Smukke nelliker du fik købt dig. Jeg kan også finde på at købe en buket, men ikke lyserøde, røde eller andre typiske nellikefarver. Men det er først indenfor det seneste par år. Jeg har altid tænkt på nelliker i forbindelse med begravelser, eller som en rigtig mormorblomst. Jeg havde det på akkurat samme måde med hortensia. Det var kun mine bedsteforældres generation der havde hortensia. Nu er jeg igang med at flytte fra lejlighed til rækkehus, og drømmer om store krukker med kæmpe hortensia på min terrasse. Sådan kan man heldigvis ændre mening hen ad vejen🙂
  Tillykke med fødselsdagen, for nogen tid siden…
  Kh.
  Jane🌸

  • Hej Jane,
   tusind tak for den søde hilsen.
   Ja, nelliker har nok noget begravelsesagtigt over sig. Men, mon ikke det ændrer sig, hvis der kommer nye farver til, så man ikke længere forbinder dem med kister og sorg? Hvor herligt at du nu får terrasse med dertilhørende rækkehus 🙂 Det kan jo blive til et helt blomstrende paradis. Jeg elsker hortensia. Jeg går tit forbi blomstermarkedet på Quai aux Fleurs på Île de la Cité, hvor en af blomsterhandlerne har de smukkeste af slagsen. Og så står jeg der og nyder synet af dem, og går derefter tomhændet hjem, for jeg har ikke plads til dem udenfor mine vinduer.

   Ha’ en god og blomstrende dag!
   Kærlig hilsen

   Mette

 2. Just præcis. Der er meget mode i blomster og meget generationsmode. For ti år siden kunne man ikke sparke sig frem for pelargonier, nu har alle kvinder med sociale ambitioner orkidéer. I 80’erne var jeg meget glad for chrysanthemum og gladiolus (ligesom alle andre), men min kæreste kunne ikke lide dem (noget han havde fra sin Mor, viste det sig), og siden har jeg droppet blomstermode og holdt mig til petunia! Nelliker er nok mest brugt som begravelsesblomst, fordi den holder sig godt og har fine farver (og ikke er så kostbar, måske også), men lad os slå et slag for den.

  • Det er så skægt det der med blomstermoden, og hvordan man bliver påvirket af, hvad éns mor, mormor og andre har kunnet lide og ikke kunnet lide. Selv har jeg rosengeranier, myntegeranie, pelargonier og andet stående udenfor mine vinduer. Jeg elsker blomster, der dufter fantastisk, når man gnider deres blade. Du har i øvrigt ret med, at nelliker holder godt, for mine har nu stået tre dage i en vase, og de ser fuldstændig dugfriske ud stadigvæk.

   Mange blomsterhilsner

   Mette

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s