SJASK SJASK SJASK

Det er med stor misundelighed, at jeg på afstand holder øje med det skønne danske sommervejr, for her i byen har vi ikke haft en sommerdag i mange dage. Så imens I render rundt i sandaler, fanger fregner og spiser vaffelis, så jokker vi her rundt i regn til knæene. Aldrig har jeg oplevet så meget regn i så mange dage. Heldigvis har det ikke regnet i dag, men Seinen er nu steget alligevel. Den er faktisk gået helt amok, og har opslugt kajerne, og vandstanden er meget, meget høj. På billede 1 kan I se, hvordan parkanlægget på Ile de la cité er gået i ét med Seinen, og hvordan træerne står i vand til skuldrene. Louvre og Musée d’Orsay lukkede i går for offentligheden, for hurtigst muligt at få tømt deres kældre for kunstværker, da faren for oversvømmelse er truende. Louvre har mere end 200.000 kunstgenstande i kælderen, så de har haft travlt med at få det flyttet op i etagerne. Og toglinjen RER C er holdt op med at køre, da den kører langs/og i niveau med Seinen. Jeg kan ikke sige andet end, at det er helt vildt. Det er lige før, at man skulle overveje at plante tang og dunhammere i altankassen. Det skulle vistnok blive bedre her i byen fra i morgen, eller i overmorgen, men for en sikkerheds skyld, kunne det være, at jeg skulle puste et par svømmevinger og en gummibåd op, hvis jeg skal et smut til bageren i morgen tidlig…..
Ile de la cité-oversvømmelseMusée d'Orsay-oversvømmelseENGLISH RECAP: “SPLASH IN THE CITY”. It’s completely insane how much rain and bad weather we’ve had for days and days. No sun, no summer – just rain! Today the rain finally stopped, but the water level in the Seine still kept on rising and is threatening to flood the basement of Musée d’Orsay and the Louvre. Both museums closed their doors yesterday to move all the treasures from the basement up to higher floors. The Louvre has more than 200.000 items in the basement, so they’ve been quite busy working against the clock. Hopefully this mad water situation will cease in a couple of days, so summer finally can begin.

Reklamer

6 thoughts on “SJASK SJASK SJASK

 1. Hej Mette
  Det er da helt vildt med alt det vand I har fået. Jeg så det i nyhederne tidligere på dagen, og tænkte selvfølgelig straks på dig. Håber I snart får dejligt sommervejr, så du også kan komme ud og fange fregner, spise is, og hvad der ellers hører til en dejlig sommerdag. For min skyld må der gerne skrues lidt ned for varmen her i lille Danmark. Vi skal flytte i weekenden og det er altså lidt varm at slæbe flyttekasser i disse dage.
  God weekend og kærlig hilsen
  Jane

  • Hej Jane,
   hver dag krydser jeg fingre for bedre vejr, men det har ikke virket endnu 🙂 Hvor bliver det spændende med jeres nye hjem og have. Du må sørge for at have masser af iskold hyldesaft og sodavandsis klar, så I ikke får hedeslag under flytningen.

   Rigtig god weekend – og flytning – til dig også.

   K.h.
   Mette

 2. Kære Mette
  Min kone og jeg kan ikke finde ud af, om det ville være interessant at være i Paris lige nu, og opleve dette vejrfænomen eller ej.
  I hvert fald syntes vi, at din beskrivelse af oversvømmelserne var mere interessant end den telegramlignende notits i avisen i går.
  Det fik mig så til at tænke på, at din beskrivelse af situationen efter attentatet nov. 2015 ‘I går’, var, trods megen omtale i danske aviser, langt mere – med et forslidt udtryk – som at være der selv.
  Nok det bedste og mest interessante, du har skrevet.

  • Kære Monsieur Pedersen,
   det er dejligt at høre, at din kone og dig syntes om min oversvømmelses-beskrivelse. For to pariserkendere som jer, ville det selvfølgelig være interessant at se Seinen te sig på denne måde, men med al den regn, der forårsagede fænomenet, var det håbløst, gråt og vådt, og det var godt nok kedeligt at holde sig indendøre i så mange dage. Tusind tak også for de flotte ord om “I går”. Det indlæg kom i den grad fra hjertet, så det betyder ekstra meget at høre, at det fandt vej til dit og andres hjerter.

   Ha’ en rigtig god aften.

   Mange hilsner fra Paris, hvor solen nu titter frem på ny.

   Mette

 3. Jeg håber at solen må blive ved med at skinne i Paris! Til glæde for hele Frankrig!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s