EN DAG I NORMANDIET

I sidste uge spurgte min kæreste pludselig ud af den blå luft “Skal vi ikke køre til Normandiet i morgen?”. Den idé var jeg helt med på, og næste dag kørte vi til Normandiet i det skønneste sommervejr. Og som to ferietosser sang vi med på sangene i radioen hele vejen. Sådan en improviseret tur ud i – og til – det blå giver i den grad godt humør. Fra Paris tager det cirka 2 1/2 – 3 timer at køre til Normandiet, og det kan virkelig anbefales, for Normandiet er den skønneste region. På trods af, at vi kun snuppede en enkelt overnatning, og derfor var hjemme igen i Paris aftenen efter, så føltes det som om, at vi havde fået ladet batterierne op i en hel uge. Det fantastiske vejr, havluften, de mange muslinger vi spiste, og det vidunderlige sted, hvor vi overnattede, gjorde bare det hele så top skønt. I dag starter jeg lige med at tage jer med på stranden i Houlgate, som ligger tæt på Deauville, men som er meget mindre overrendt, og som byder på en super strand med masser af plads til alle strandgæsterne. Det skønne og charmerende ved Normandiet er, at det ikke kun er børn, der har små kulørte plasticspande og skovle med på stranden. Det har de voksne også. Og når havet så ganske imponerende trækker maven ind, og sandstranden dermed på kort tid går mere end hundrede meter længere ud, så vandrer alle de voksne rundt med hovedet nedad og graver med deres små skovle for at finde hjertemuslinger og knivmuslinger til middagsmaden. Det er såååå hyggeligt og sjovt at vandre rundt og se, hvad folk får gravet op. Og de mennesker, som jeg snakkede med, fortalte mig, at de enten skulle lave en pastaret eller en gratin med deres hjertemuslinger. Da vi jo ikke selv skulle lave aftensmad, var vi ikke en del af det gravende folk, men havde masser af sjov med de små fornærmede krabber og de ultra sjove eremitkrebs, som iler afsted iført lånte konkylier. Der er bare ikke noget så skønt som en dag ved havet!

Houlgate-2Houlgate-4Houlgate-3HoulgateENGLISH RECAP: “A DAY IN NORMANDY”. Last week my boyfriend suddenly asked out of the blue “How about going to Normandy tomorrow?”. I completely liked the idea, so the following morning off we drove to Normandy in the most incredible summer weather. The pics are from the stunning day we spent at the gorgeous beach in Houlgate, which is situated very close to Deauville, but is much less crowded. Is there anything better than a day by the ocean?

Reklamer

2 thoughts on “EN DAG I NORMANDIET

  1. Hvor er det nogle fine fine billeder du har taget. Så meget lys og horisont; netop det der gør en dag ved havet særlig.

    • Tusind tak Margrethe! Lige netop! At kigge på den endeløse horisont med det helt specielle lys og samtidig få en kæmpe mundfuld havluft. Det gør det hele ekstra særligt.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s