FRANSK COLA MED RETROSMAG

Jeg har fået cola-crush! Helt seriøst! Jeg er blevet temmelig vild med den franske cola La Loère Cola, for dens smag tager mig ganske enkelt med på en rejse tilbage til den tid, hvor Jolly Cola og den cola, som min mormor og morfar lavede på deres Sodastream maskine, var det jeg forbandt med cola. Og alligevel var det ikke cola, som dominerede mine barndomsår, for sodavand var noget min storebror og jeg kun fik lov til at få, når det var weekend. Min mor ville ganske enkelt ikke have alt det sukkerstads inden for dørene. Til gengæld var der lidt andre regler ovre hos farmor og farfar, hvor cola, rød, grøn og gul sodavand kæmpede om podiepladserne. Rød og grøn sodavand var i øvrigt dem, der tog sig bedst ud, når man hældte dem ud over vanilleis. Rød sodavand var selvfølgelig hindbærbrus og den grønne var Sports et eller andet, men jeg husker ikke, at vi kaldte dem andet end rød og grøn sodavand. Jeg tror kun, at det var den gule Citronvand, der blev kaldt ved sit rette navn. La Loère cola minder mig om cola fra min barndom, for den har den der cola-vingummi smag over sig, som jeg husker det. Den er måske en kende mere frisk og syrlig, hvilket kun er et plus, og det helt gode ved den er, at den indeholder mindre sukker end en almindelig cola. Den indeholder ikke koffein og absolut ingen mystiske E-numre. Den er helt og holdent lavet på naturlige ingredienser. Og hvad jeg sætter emormt stor pris på er, at den udelukkende findes på glasflaske. Intet smager godt eller optimalt i en plasticbeholder – Tro mig! Inden jeg fortæller jer, hvor I kan få fingrene i den i Paris, skal jeg lige gøre det klart, at jeg intet får for at skrive dette indlæg. La Loère aner ikke, at jeg eksisterer. Derudover skal det lige nævnes, at jeg aldrig har sodavand i mit køleskab. Grøn te og friskpresset juice er generelt mine drugs. Så at denne cola får lov til at indlogere sig i min køleskabsdør er derfor en absolut blåstempling af produktet. Billedet er fra vores tur til Normandiet i august. Vi havde lånt nogle venners ferielejlighed i Trouville, så det er havet, I lige kan skimte i baggrunden. Der er ikke vanvittigt mange steder I Paris, hvor man kan få fingrene i La Loère Cola, for det er et lille firma med en lille distribution, men i gourmetsupermarkedet Maison Plisson på Boulevard Beaumarchais nr. 93 og hos bageren Boulangerie Terroir d’Avenir i rue du Nil nr. 1 kan I blandt andet få fat i den. Skål og bøvs!
la-loere-colaENGLISH RECAP: “FRENCH COLA WITH RETRO TASTE”. I’m having a serious cola crush. The French La Loère Cola brings me back to my early childhood in Denmark where cola to me was named Jolly Cola or something my grand parents made on their Sodastream machine. Cola tasted exactly like cola gums. And this is why I really like this cola, because it has that same taste. And what is even better is that it’s made with only natural ingredients, contains no caffeine and is made with less sugar than a regular Coke. And it comes in a glass bottle, which is a super plus, since a soda in a glass bottle tastes so much better. It’s made by a small company, and you wont find it in a lot of places (yet!!!!), but you can get your fingers on it at the gourmet supermarket Maison Plisson situated at Boulevard Beaumarchais 93 or at the bakery Boulangerie Terroir d’Avenir in 1, rue du Nil. And by the way, I’m not paid for writing this. La Loère doesn’t know that I exist. Cheers and cola burp!

Reklamer

10 thoughts on “FRANSK COLA MED RETROSMAG

 1. Kære Mette,

  Hvor lyder det dog herligt – ville ønske jeg kunne drikke noget med brus i, men det har jeg altså aldrig lært 😉

  Jeg har brug for din hjælp nu, hvor jeg bor i Paris… Jeg har forgæves ledt efter nogle opbevaringskasser, der ikke er gennemsigtige, for det er til at opbevaring af mad, og det er ikke altid så kønt. Kender du nogle gode steder, hvor jeg kan finde opbevaringsæsker og sådan? Mange tak!

  God weekend,

  Mie

  • Kære Mie,
   hvor herligt at du endelig er bosat i Paris. Det var jo lige det, du drømte om.
   Selvfølgelig kender jeg nogle steder, hvor du kan finde opbevaringsæsker. Men dem til mad, skal de kunne komme i køleskab, eller er det mere til opbevaring i skabe og på hylder???

   Jeg så nogle rigtig pæne opbevaingskasser/æsker forleden dag i Muji, som var lavet af bambustræ. De kunne stables og købes med eller uden låg. De var ikke helt billige, men til gengæld super pæne.
   De har i øvrigt også andre i metal.
   Begge er naturligvis ikke til at putte i køleskabet.

   Hos Hema plejer de at have opbevaringskasser i kulørte farver i karton.

   Men hvis det skal være noget mere køleskabsegnet noget, kan du smutte en tur i køkkenforretningerne Simon eller Bovida ved rue Etienne Marcel og se, hvad de har at byde på.

   Jeg håber, at du kan bruge oplysningerne og samtidig også, at du nyder din Parisertilværelse 🙂

   De kærligste hilsner og god weekend til dig også Mie

   Mette

 2. Kære Mette,

  Hihi, det der har behov for køl, er selvfølgelig placeret i køleskabet. Det er mere min voksende samling af alverdens sager som quinoa, nødder, tørret frugt, teer og meget mere, som har brug for lidt opbevaring. Jeg bor i et studio, så har ikke så meget plads, og det er begrænset med skabe. Så det lyder rigtig godt med nogle fine kasser i bambus, det ville passe godt ind her, er jeg sikker på. Kan du huske prisen nærmere?

  Jeg har i hvert fald tænkt mig at gå på jagt, det er sikkert. Men har jo travlt med at besøge alle dine anbefalinger, herligt at jeg har et helt år til det 😉

  Bon week-end !

  Mie

 3. Er i øvrigt ligeså stor øko-freak som dig, og må virkelig holde mig selv i snor for ikke at gå helt amok. Bare inden for en gåafstand på 20 minutter har jeg indtil videre fundet tre styks, alle forskellige. Ihhh, jeg elsker, at økologien er begyndt at blomstre her i Paris!

 4. Jeg har også lige endnu et spørgsmål. Min hud har haft svært ved at vænne sig til det parisiske klima, det hårde vand og den mere “beskidte” luft. Har du nogle råd? Noget jeg bare må hive ned fra hylderne på apoteket. Eller et helt andet trick? Alt modtages med kyshånd! Tak 🙂

  • Kære Mie,

   jeg kan ikke huske præcist, hvor meget de fine bambuskasser fra Muji kostede, men de var ikke billige. Men de var helt klart prisen værd i finhed. Kig ind på Mujis hjemmeside for at se priserne. Jeg synes, at dem uden håndtag er de fineste, og det gode ved dem er, at køber du låg til dem, kan låget bruges som bakke. Helt ideelt til et par kopper matcha og økogodter, når veninderne kommer forbi 🙂
   Det er sikkert, at ens hud lige skal vende sig til at flytte til et andet land. Der kan være forskel på indeklimaet, måske bliver der også lavet lidt om på madvanerne, og til tider bliver der vendt lidt op og ned på nat og dag, og så hjælper storbyforurening heller ikke. Vandet tror jeg ikke skulle betyde noget, da der generelt er mindre kalk i vandet her i byen end i Dk.
   Sørg for at få renset din hud godt, inden du går i seng. En god gang dobbeltrensning kan være effektivt. Jeg bruger gerne en god renseolie først og derefter noget skummende halløj til at tage det sidste. Aesops renseolie i Parsley-serien er super til sart hud (men også lidt pebret) og af skummende ting er Kiehls’ Ultra Facial Cleanser god og drøj og rimelig i prisen. Jeg havde også engang en skummende sag fra Caudalie, men jeg kan ikke huske, hvad den hed. Du må en tur i Citypharma og kigge på Caudalies hylder. Og nu du er der, så smid en god fugtighedsmaske og en rensemaske i kurven. Det kan aldrig skade? Avène har en god fugtmaske, og Caudalie har en god detox-maske. Caudalies masker eksisterer i miniversioner, som jo er praktisk, hvis man vil prøve dem alle.
   Hov, det blev vist til lidt af en roman i dag, men jeg håber, at du kan bruge inspirationen.

   Pariser-knus

   Mette

   P.s. Husk også at drikke masser af vand!!!!!

 5. Kæreste Mette,

  Sikke en herlig lang roman, tak, den nød jeg at læse!
  Jeg vil helt sikkert tage forbi Muji i weekend, har du én særligt, som du foretrækker over de andre? Der er jo rimelig mange i Paris.

  Tusind tak for dine hjælpende (skønheds)hånd! Jeg tænker, at der så er mere klor i vandet? Jeg bryder mig i hvert fald ikke om smagen, der kommer ud af min vandhane på fjerdesal. Drikker du egentlig vandet her eller køber du vand på flaske? Selv bryder jeg mig bestemt ikke om at støtte køb af vand på flaske, men det har faktisk været nødvendigt at købe den tid, jeg har været her. Tænker måske også, at der er rimelig mange bakterier i vanden fra hanen, måske, uden jeg kan gøre mig klog på det 😉 Måske du har nogle erfaringer, du kan dele med mig?

  Jeg har noteret alle foreslagene ned i min lille notesbog, så er det bare afsted på apoteket med mig!

  Herlig dag til dig,

  Knus Mie

  • Hej igen Mie,

   jeg drikker altid vand fra hanen. Jeg lader lige vandet løbe lidt, inden det kommer i mit glas, så jeg undgår det vand, der har stået og lumret i rørene 🙂
   Vandet smager forskelligt, alt efter hvor du bor i Paris. Nogle steder kan det smage en smule kloret, andre steder ikke. Køb eventuelt et stykke Binchotan-kul på nettet, som filtrerer og gør godt (søg efter det på nettet!)
   Som økotilhænger køber jeg aldrig vand på flaske og især ikke på plasticflaske.
   Jeg så i øvrigt en fransk udsendelse engang, hvor de gik tæt på købevand, og det viste sig, at op til flere ikke engang ville klare cuttet som almindeligt postevand, da de indeholdt alt for meget af visse nasties. Stof til eftertanke!!!!!

   Med hensyn til Muji:
   Jeg hopper gerne ind i deres afdeling i Marais-kvarteret, fordi jeg ofte kommer den vej, og fordi, der er hyggeligt i det område.
   Men den største og bedste Muji er flagship-butikken i Les Halles (hvor jeg også jævnligt lige kommer til at kigge ind 🙂 )

   Ha’ en rigtig god eftermiddag Mie.

   Knus

   Mette

 6. Kære Mette,

  Sikke et spændende (omend meget skræmmende) input. Jeg husker også at have set en dokumentar i gymnasiet, hvordan store firmaer tjener enorme summer på vand, mens de omkringliggende miljøer og mennesker lider under det. Derfor har jeg virkelig også været meget i mod køb af vand på falske. Jeg har faktisk fundet en løsningen, og vandet er nu meget bedre. Det skal løbe lidt længe, men det er på ingen måde kloret som tidligere, så det er virkelig rart!

  Jeg fik besøgt Muji, uh ja de var flotte de kasser. Jeg skal dog lige kigge lidt mere, inden jeg spenderer penge på dem, da de ikke er helt billige. Men flotte det er de med sikkerhed!

  Jeg tænkte i øvrigt på, om du kender til en boghandler, der sælger nordisk litteratur oversat til fransk? Min venindes søster skulle eftersigne have købt en Helle Helle bog på fransk, dog huskes det ikke hvor. Måske du kender stedet eller måske, der findes flere?

  Tak og dejlig efterårsferie til dig!

  Knus Mie

  • Kære Mie,

   jeg kender desværre ikke til nogen boghandler, som skulle være specialiseret i oversat nordisk litteratur. Men det behøver ikke at betyde, at det ikke eksisterer. Det er bare ikke noget, jeg har ledt efter, eller har haft brug for 🙂 Gå ind og snak med en god boghandler og spørg ham om dansk litteratur, der skulle være oversat og udgivet. Hvis det er en bestemt forfatter, du leder efter, gør det jo det hele meget lettere. Alle boghandlere er mere end glade for at bestille bøger hjem, hvis de kan. Hos FNAC er de ret effektive til at bestille hjem. Kig også på nettet.

   Håber at det hjælper dig lidt på vej Mie.

   God efterårsferie til dig også 🙂

   Knus

   Mette

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s