HEMMELIGHEDEN BAG DEN FRANSKE RULLEKANT

Jeg iler med dette indlæg og skynder på jer på mest velmenende vis, for sagen er, at i morgen og i overmorgen (25. og 26. november!) er de sidste to dage på det mægtig fine og interessante arrangement, som det franske luksusmærke Hermès har stablet på benene. I den fine gamle og nyligt restaurerede markedshal Carreau du Temple kan man komme tæt på ti forskellige håndværk og deres respektive håndværkere, som viser, hvordan de dagligt syr, monterer, klipper, tegner o.s.v. for Hermès. Der er tilmed mulighed for at melde sig til et par workshops, hvor man kan lære at gravere i metal, og hvordan man syr kanten på Hermès’ legendariske silketørklæder. Man forstår meget hurtigt hvorfor Hermès’ fine sager ligger i det prisniveau, som de gør. Der ligger et kolossalt arbejde og meget imponerende håndværk bag. For lige at vende tilbage til det berømte silketørklæde, som på fransk kaldes Le Carré Hermès. Carré betyder kvadrat, og det er ganske logisk, da det klassiske Hermès-tørklæde måler 90 x 90 cm. Hvis I er de heldige indehavere af et af slagsen, eller har været forbi en Hermès-forretning og kastet lange blikke efter de smukke tørklæder, vil I være velvidende om kanten på tørklædet, som ikke bare lige er bukket om og syet og strøget fladt. Næh, nej, kanten er såmænd rullet med en usynlig syning inde i rullen og et enkelt synligt sting på bagsiden af tørklædet. Rullekanten bliver syet i hånden, og det tager cirka en syerske 45 minutter at sy et helt tørklæde. Denne rullekant-teknik kaldes “Le roulottage à la française”, som i modsætning til den italienske pendant “Le rouleautage à l’italienne” viser rullekanten på retsiden af tørklædet. Denne fine kant på tørklædet er grunden til, at et Hermès-tørklæde aldrig må stryges helt ud til kanten for ikke at gøre rullen flad. Så det skal man lige underrette renseridamen om!
Det skal dog lige nævnes, at hele arrangementet foregår på fransk, men man kan sagtens kigge, aflure og beundre alligevel. Jeg beklager i øvrigt det meget dårlige billede. Jeg var alt for absorberet i, hvad der foregik, til at få snuppet ordentlige billeder. Men I kan dog få det ud af billedet, at der var lige så mange mænd som kvinder, der deltog i den lille franske rullekants-workshop.
hermes-atelierHERMÈS HORS LES MURS (Hermès udenfor murene)
Carreau du Temple
4, rue Eugène Spuller
3. arrondissement
Métro: Temple, République
Åbningstider/Opening hours: Fredag d. 25. nov: 11.00 – 20.00, Lørdag d. 26. nov: 11.00 – 17.00.
GRATIS INDGANG!

ENGLISH RECAP: “A PEAK OVER HERMÈS’ SHOULDER”. Go, go, go and don’t miss out on the last two days of the behind the scenes of the legendary French luxury brand Hermès. Get a closer look on the beautiful craftmanship behind the products and get a chance to have a chat with the crafters. The last day is the 26th of November. Free entrance!

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s