SÅ ER DER KAKA!

Inden jeg kommer med nye pariserindlæg, bliver jeg lige nødt til at dele denne opskrift med jer på den nemmeste og virkelig gode æblekage, som jeg bagte i går. Det er ikke en fransk opskrift, nej, den er faktisk svensk. Og eftersom jeg er kvartsvensker, føler jeg, at det må være grund nok til at nævne kagen her. Sagen er den, at min morfar var fra Sverige, og selvom han kom til Danmark som niårig, og at jeg aldrig hørte ham sige et eneste ord på svensk, og at han ej heller brød ud i svenske folkesange, når han fik en snaps, så var han altså svensk, og jeg er derfor kvartsvensk. Opskriften har dog intet at gøre med min morfar. Jeg fandt den ganske enkelt på den svenske blogger Johanna Bradfords hyggelige blog. Hun havde den fra Aftonbladet, hvor opskriftsopfinderen Anna Sylvan havde offentliggjort den. Jeg vil derfor ikke oversætte den, for jeg synes, at den er så sød på svensk. Jeg vil dog bare lige sige, at min udgave på billedet er lavet uden perlesukker, for det har jeg ganske enkelt aldrig på lager. Jeg strøede kagen med rørsukker, og det var også fint, selvom det selvfølgelig ville se pænere ud med perlesukker. Jeg lavede heller ikke “Vaniljkräm” til, selvom det helt sikkert passer rigtig godt til, og jeg serverede heller ikke vanilleis til, som også bliver anbefalet. Jeg kan fakstisk allerbedst lide en god klat kold crème fraiche til, så det blev mit tilbehør. Så nu har I så tre slags tilbehør at lege med. I opskriften står der ikke angivet, hvor mange æbler og hvor meget kanel, der skal bruges. Jeg brugte to meget store æbler og en meget tykmavet teskefuld kanel. Prøv jer frem. Kig ind på de ovennævnte links bare for at se, at alt efter, hvem der har lavet kagen og taget billederne, så ser kagen vidt forskellig ud, så det er bare op til jer, at få lavet jeres egen personlige æblekage, undskyld, äppelkaka!
ÄPPELKAKA

Smält 150 gr smör i kastrull, blanda med 1 1/2 dl socker, låt svalna.
Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 dl mjölk.
Grovriv ca 150g mandelmassa och blanda ner i smeten.
Bröa formen, häll i smet, skala och skiva äpplen och tryck i smet.
Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Servera med en hemlagad vaniljkräm!

Vaniljkräm:

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm. Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen.

ENGLISH RECAP: “TIME FOR KAKA”. I baked this really simple and truly yummy apple cake yesterday. It’s a Swedish recipe, that I found on the Swedish blogger Johanna Bradford’s super cosy blog. She had the recipe from the swedish newspapaper Aftonbladet. Good recipes travel easily.

 

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s