NU ER VI VENNER IGEN (helt uden kanel)

Dengang jeg flyttede til Paris, blev jeg så skuffet, hver gang jeg spiste en Pain aux raisins, som trods snegleformen betyder rosinbrød. Jeg syntes, at den smagte kedeligt, og jeg ved godt hvorfor. Jeg ville have, at den skulle smage som min yndling, den danske kanelsnegl. Men det var jo ganske enkelt tåbeligt at forvente, at en sag, som ikke indeholdt kanel, og som ikke havde glasur på toppen, på nogen måde skulle smage af noget, den ikke var, bare fordi den havde sneglens form. Så i mange år var le Pain aux raisins og mig uvenner. Jeg sendte den skumle blikke hos bageren, snakkede fælt om den bag dens ryg og hånede dens kaneluvidenhed. Istedet blev jeg rigtig gode venner med rivalen le pain au chocolat. Men pludselig en dag så jeg anderledes på sagen uden at vide hvorfor. Jeg havde hverken fået en tagsten i hovedet eller lidt hungersnød, og gudskelov for det. Jeg kunne bare pludselig godt lide le pain aux raisins, selvom min favorit for evig og altid vil være le pain au chocolat. Min foretrukne pain aux raisins kommer fra den eminente kok Thierry Marx’ bageri. Her er den sprød udenpå og blød og sej indeni og ikke for sød. Den er bare lige, som jeg kan lide den, og den bærer ikke nag til mig.

LA BOULANGERIE THIERRY MARX
51, rue de Laborde
8. arrondissement
Métro: Saint Augustin, Miromesnil
Åbningstider/Opening hours: Mandag (Mon) – Lørdag (Sat) 7.30 – 20.00

ENGLISH RECAP: “SUDDENLY I LIKED IT”. When I moved to Paris many, many years ago, I really didn’t like the pain aux raisins (raisin bread). I expected it to taste like a Danish cinnamon roll, which was completely ridiculous since the pain aux raisins doesn’t contain cinnamon at all. But one day quite a few years later, I suddenly liked it. Don’t ask me why, it just happened. Today my favourite one is from the brilliant chef Thierry Marx’ bakery. It is crispy on the outside, and soft and chewy on the inside, and it’s not too sweet. It’s just the way I like it.

Reklamer

2 thoughts on “NU ER VI VENNER IGEN (helt uden kanel)

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s