SUBODH GUPTA & MONNAIE DE PARIS

Det er ikke så tit, at jeg ser en udstilling to gange, men det blev altså tilfældet med den indiske kunstner Subodh Guptas indtagende og imponerende udstilling på Monnaie de Paris. Det er meget fascinerende, hvordan kunstnerens brug af køkkentøj og service i diverse skulpturer og installationer på én gang gør hans kunst både jordnær og tilgængelig, men samtidig får det hele op på et højere og kosmisk plan. Det store kranie “Very Hungry God” på det sidste billede er et godt eksempel på det. Flere af kunstværkerne, om det så er Subodh Guptas intention eller ej, får også smilet frem hos langt de fleste. Personligt kunne jeg ikke stå for de to forgyldte cykler med titlen “Two cows”. Monnaie de Paris er i øvrigt den franske monetære institution og dermed samtidig/sideløbende et museum i sig selv (entrebilletten dækker både udstilling og museum), hvor der er rig mulighed for at kigge tættere på mønter og medaljers historie og fabrikation. Selvom jeg ikke er den store numismatiker, så kan jeg til gengæld skrive under på, at hele mønthalløjsafdelingen både er lærerig og flot. Og når man så tuller rundt her på Monnaie de Paris, så er der også parketgulvsguf i fransk sildeben og Versailles-mønster og smukke skakternede marmorgulve at titte på, og hvis vejret er godt, kan man sætte sig i cafeen i gården og nyde det. Den franske superkok Guy Savoy laver i øvrigt 3-stjernet Michelin mad på første sal i selvsamme bygning, hvor en 12-retters menu ligger på 415€.

Subodh Gupta udstillingen varer lige til den 26. august!

MONNAIE DE PARIS
11, Quai de Conti
6. arrondissement
Åbningstider/Opening hours: Tirsdag (Tues) – Søndag (Sun) 11.00 – 19.00. (Onsdag 11.00 – 21.00)
monnaiedeparis

ENGLISH RECAP: “SUBODH GUPTA AT MONNAIE DE PARIS”. It’s not often, that I see an exhibit twice, but it is the case with the current exhibit with the Indian artist Subodh Gupta at the beautiful museum Monnaie de Paris. I love how the artist uses kitchenware in his sculptures and installations. It makes it very tangible and down to earth and at the same spiritual and cosmic. The scull “Very hungry God” is a good example of that. I don’t know if the artist also meant to put a smile on the viewers face, but several pieces made me smile and then think. I was really fond of the two bikes named “Two cows”. Don’t miss out on this beautiful exhibit. It’s on till August 26th.

Reklamer

4 thoughts on “SUBODH GUPTA & MONNAIE DE PARIS

 1. Hej Mette
  Det ser spændende ud – jeg forstår godt du måtte se udstillingen igen. Jeg er helt enig med din mor. Du skriver fantastisk, uanset hvad du beskriver kan jeg forestille mig stemninger, smage m.m. Tak for det.
  Håber du har det godt.
  Kærlig hilsen
  Jane

  • Hej Jane,
   hvor er det dejligt at høre fra dig, og hvor er du bare sød til at lægge de mest hjertevarmende kommentarer. Tusind tak for det.
   Jeg håber også, at du har det godt, og at du får nydt det fantastiske danske sommervejr. Det er meget fortjent efter al den regn i fik hele sidste år.
   Der kommer en del nye indslag på bloggen i de kommende dage, som jeg håber, du vil synes om. Selvfølgelig er der noget til den søde tand.

   Mange kærlige hilsner
   Mette

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s