LES ENFANTS DU MARCHÉ

Der er livligt på det populære madmarked Marché des Enfants Rouges i det øvre Marais-kvarter, især ved frokosttid, hvor strømmen af parisere og turister sværmer om de mange forskellige madstande, og hvor der er rift om siddepladserne. For et halvt år siden kom en ny stand/restaurant til, og jeg synes faktisk, at det er der, at de laver den bedste mad. Og det er nu slet ikke fordi, at de andre steder laver dårlig mad, absolut ikke, men det nye sted Les Enfants du Marché kræser og frister lige et par tænder mere med tilberedningen og de nøje udvalgte råvarer. Så sæt helt klart god mad og en god portion stemning på programmet hos Les Enfants du Marché, hvis I skulle befinde jer på disse kanter. Og hvad spiser man så her? Personligt har jeg blandt andet smagt lækre, tykke hvide asparges, hjertemuslinger, der tog karbad i en smagfuld bouillon, panna cotta med rabarber og ikke mindst en memorabel ceviche (se billedet!) med generøse stykker af guldbrasen, stracciatella, hindbær og purløgsblomster. For vinelskerne er der et flot udbud af naturvin at gurgle på. Jeg tager det også som en blåstempling af stedet, at jeg flere gange har set Jacques Genin spise frokost her. Jacques Genin er den dygtige konditor, som jeg bøjer mig i støvet for, fordi han laver den citrontærte, jeg allerbedst kan lide. Den med lime og basilikum! Hans forretning og tesalon ligger i rue de Turenne tre minutters gang herfra. Hos Les Enfants du Marché er der ingen bordbestilling. Trop tidligt op eller vent i køen på, at en taburet bliver ledig.

LES ENFANTS DU MARCHÉ
Marché des Enfant Rouges
39, rue de Bretagne
3. arrondissement
Métro: Temple, Filles du Calvaire, Arts et Métiers
Åbningstider: Tirsdag, onsdag, søndag 9.00-17.00, torsdag, fredag, lørdag 9.00-23.00. (Mandag lukket!)
Instagram: @lesenfantsdumarche

ENGLISH RECAP: “LES ENFANTS DU MARCHÉ”. Six months ago a new restaurant opened at the lively and popular food market “Marché des Enfants Rouges”. The place is called “Les Enfants du Marché”, and personally I think, that this is where you’ll get the best food at the market. I’ve munched my way through perfect white asparagus, cockles in a gorgeous broth, panna cotta with rhubarb and last but definitely not least that tasty seabream ceviche on the photo topped with stracciatella, raspberries and chives flowers. This is a no-reservation place, so show up early or wait in line till a seat is available.

Reklamer

6 thoughts on “LES ENFANTS DU MARCHÉ

 1. Hej Mette,
  Tusinde tak for tippet. Min mand og jeg var der i dag. Vi fik østers, muslinger i gorgonzola sauce, padron pebre og ostetallerken. Virkelig lækkert. Det er ikke sidste gang vi har besøgt det sted 🙂

  • Hej Jane,
   hvor er det herligt at høre, at Les Enfants du Marché faldt i god jord, og at I fik lækker mad. Tusind tak for kommentaren også. Jeg værdsætter i den grad at få feedback og at høre om folks oplevelser ud fra de tips, jeg giver her på bloggen.

   Rigtig god pariser-aften til jer.

   Mange hilsner

   Mette

 2. Hmm, næsten et (kunne man forledes til at tro) gadekøkken, indtil man ser priserne, hvor forretter kan snige sig op til 24 € og hovedretter 38 €.
  Jeg fornemmer, at Marché des Enfant Rouges snart er ved at udvikle sig til en slags Place du Tertre inde i byen, bortset fra, at man hos Les Enfants du Marché o.a. kan få kvalitetsvarer.

  • Hahaha Monsieur Pedersen, jeg kan godt se sammenligningen med Place du Tertre, hvor mange mennesker flokkes på få kvadratmeter. Heldigvis kommer der mange parisere også, så det ikke udvikler sig til et turistinferno. Selv kommer jeg her jævnligt for at spise frokost eller for at købe blomster. Spiste I hos Les Enfants Du Marché?
   Mange hilsner
   Mette

 3. Ja, men husker ikke hvilket af stederne vi spiste. Men ellers handler det nok om noget med en gennem årene udviklet turistfobi.
  Hvem ved, en skønne dag bliver man måske opsuget i en flok, hvor flokkens anfører tydeligt adskiller sig ved at bære en højt hævet paraply.
  Sådanne grupperinger forekommer heldigvis kun i ganske få, men tæt besatte steder, og Paris har endnu masser af områder, hvor man lisså stille glider sammen med de indfødte.
  PS Vi er naturligvis ikke selv turister.
  PPS Skal snart derned igen, så hellere til stederne Au Passage, 1bis Passage Saint-Sébastien, 75011, Pramil, 9 rue du Vertbois, 75003, eller måske en helt ud til Blaise et Basile, 2 rue Saint-Blaise, 75020 o.a.

  • Hej Monsieur Pedersen,
   ja, jeg har nu lidt svært ved at forestille mig dig og din kone i en turistflok, blindt følgende en hævet paraply. I så fald vil jeg meget gerne have et billede af det 🙂 I kender jo Paris bedre end jeres egen baghave.
   Mange hilsner fra den varme, varme by og mig.

   Mette

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s